×

Voice over IP (VoIP) protokol je del skupine “Voice Over Packet” (VoP) protokolov, katerih standardi obstajajo zlasti za Frame Relay in ATM omrežja, vendar uporablja veliko ljudi pojem Voice Over IP (VoIP) ali internetna telefonija kot prenos govora preko katerega koli paketnega omrežja.

 

Rešitve Cisco Unified Communications združujejo govorne, video, podatkovne in mobilne aplikacije v fiksnih in mobilnih omrežjih. Aplikacije uporabljajo omrežje kot platformo za povečanje konkurenčne prednosti tako, da pospešijo čas odločanja in manjšajo čas transakcije. Zaščita in skalabilnost omrežja omogočajo uporabnikom, da se v katerem koli delovnem okolju, kjer koli, kadar koli in kdor koli zlahka poveže v omrežje Cisco.

Združene komunikacije so del celovitih rešitev, ki vključujejo omrežno infrastrukturo, varnost, brezžično povezavo in upravljanje aplikacij. Telefonija IP omogoča organizacijam širitev dosledne komunikacijske storitve na vse zaposlene ne glede na to ali so na sedežu podjetja, v podružnici, delajo oddaljeno ali so mobilni. Telefonija IP prenaša glasovno komunikacijo prek omrežja z internetnim protokolom, ki temelji na odprtih standardih.

 

Ključne prednosti telefonije IP se kažejo v:

povečanju produktivnosti zaposlenih (integracija telefonije z ERP in CRM sistemi, integracija z Microsoft Outlook, glasovna pošta, mobilnost uporabnikov…),

prihrankih pri mesečnih stroških telefonije (prihranek pri naročninah, klicih v fiksna, mobilna omrežja…),

transparentnosti poslovanja (evidenca klicev, tarifiranje in obračunavanje klicev…).

 

cisco ip

MARKO KOPIČ

PRODAJNI INŽENIR

(+386) 2 3003 564

Prijavite se na novice
Prijavite se

Novice