Pomagamo vam postati bolj prepoznavni na spletnem in realnem trgu

Spremljali smo največji dogodek s področja spletnega nakupovanja, 5. Shopper’s Mind Ecommerce Day, ki se je odvijal v Ljubljani v Kristalni palači. Govorili so o najnovejših trendih v spletni trgovini in si ogledali primere boljših e-commerce praks. Prav tako so udeleženci konference dobili vpogled v inovativne rešitve na področju plačil, dostave in sistemov za spletne trgovine. Stanje in perspektiva spletne trgovine v Sloveniji po besedah Mag. Darko Dujič, spada med gospodarske dejavnosti z najhitrejšo rastjo. Širi se neprimerljivo hitreje kot tradicionalna trgovina. Statistika kaže 35- do 40-odstotno rast.

V tej Comtron blog novici vam želimo na kratko razkriti kaj so sveži rezultati raziskave spletnega nakupovanja v Sloveniji, po raziskavi Shopper’s  Mind 2016. Ključni podatki iz raziskave so sledeči:

Pogostost spletnega nakupovanja v Sloveniji iz leta v leto narašča. Od vseh uporabnikov spleta jih vsaj en nakup mesečno opravi že 37 % − 7 odstotnih točk več kot lani ter 10 odstotnih točk več kot v 2014. Kar 33 % vprašanih je zadnji spletni nakup opravilo v zadnjem mesecu.
34 % potrošnikov na spletu kupuje izdelke s področja elektronike, 19 % modne izdelke, 13 % opremo za dom in vrt ter 11 % izdelke s področja lepote in zdravja.
Vztrajno se zmanjšuje število tistih, ki povsem zavračajo spletno nakupovanje − letos jih je tako samo še 8 %.
Letos se je s kreditno kartico zaključilo 20 % spletnih nakupov, kar je 12% več kot lani, na drugi strani so plačila po povzetju upadla za 3%.

Več o raziskovalnem projektu Shopper’s Mind 2016, kjer je sodelovala 120.000 spletnih nakupovalcev, si lahko preberete tukaj.

V podjetju Comtron vam nudimo spletne rešitve. Mednje štejemo spletne strani, spletne trgovine, mobilne spletne aplikacije, rešitve po meri, …Vse to vam ponudimo na enem mestu. Izdelamo vam spletno stran, torej predstavitev vašega podjetja, postavimo vam spletno trgovino, če vam vaša branža omogoča prodajo na spletu. Vabimo vas, da si pogledate naše rešitve in kaj vam lahko ponudimo.

 Za več informacij nas kontaktirajte:

Alexander Cimerman, alexander.cimerman@comtron.si. Telefon: (+386) 2 3003 592

0 997