Prednosti uporabe e-mail marketinga (TRON E-mailing)

E-poštni marketing ali s tujko »mailing« se je zadnjem času zelo razvil in razširil. Je uspešen način prodaje preko spleta. Razlog uspešnosti je v tem, da so rezultati prodaje zelo dobri in je cenovno zelo ugodno. Redna obveščenost strank o ponudbi, novostih, aktualnih novicah lahko prejemnika pritegne k spremljanju ponudbe na tedenski ali mesečni ravni.

Negativna plat tega je, da pri pošiljanju e-sporočil prihaja pogosto do težav in napak. Če so te prepogoste lahko vodi v kontra učinek, kar se v primeru e-sporočanja imenuje vsiljevanje nezaželene pošte (»spamminga«). Druga oblika pa je inšpekcija. Masovno pošiljanja e-sporočil ni tako enostavno, zato je potrebno o tem vedeti precej stvari.

Masovno sporočanje je lahko velik problem in prav to je privedlo do določenih zakonov, ki narekujejo omejitev tega početja. Štirje zakoni, ki narekujejo kaj lahko in kaj ne so: zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-UPB1), zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Bistvene stvari, ki jih morate nujno poznati in izhajajo iz zgornjih zakonov so:

▪vsak prejemnik mail-a, se mora predhodno s tem strinjati. To pomeni, da se mora nekje prijaviti na listo in se z obveščenostjo tudi strinjati,

▪prejemnik mora vedno imeti možnost odjave iz seznama prejemanja mail-a, kjer z odjavo preneha prejemati nadaljnjo pošto,

▪pošiljatelj mail-a mora delati skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov.
                                            

Program TRON e-Mailing omogoča masovno pošiljanje personaliziranih elektronskih sporočil strankam. Za učinkovite kampanje je ključen seznam prejemnikov, ki ga lahko uvozite iz obstoječe baze ali dodate možnost prijave na vaši spletni strani.

Prednosti TRON e-mailinga so

▪enostavnost

▪učinkovitost proti spamu

▪preglednost

▪brezplačni nasveti

▪predogled

▪predloge

 Za več informacij nas kontaktirajte:

Alexander Cimerman, alexander.cimerman@comtron.si. Telefon: (+386) 2 3003 592

0 731