×

Danes delo z računalniki ni omejeno le na eno napravo. Vaši zaposleni imajo večkrat potrebo po tem, da predstavijo svoje podatke, dokumente, slike, prezentacije preko različnih naprav, zato je rešitev v lastnem oblaku zelo koristna.

 

Zaposleni uporabljajo orodja ali spletna mesta kot so Dropbox, OneDrive, Google Drive, Facebook, Twitter… S temi rešitvami izgubljate nadzor nad svojimi podatki ter vašo zasebnost. OwnCloud je vaš zmogljiv zasebni oblak. Funkcionalno je podoben rešitvi Dropbox in omogoča vsakomur, da si ga namesti, saj podpira razširitve, ki omogočajo, da deluje kot Google Drive s spletnim urejanjem dokumentov, koledarja, stikov… Vaši zaposleni ga lahko uporabljajo preko namizja na računalniku ali preko mobilnega telefona.  OwnCloud odpira operacijske sisteme Android, iOS, Windows, Mac in Linux.

 

V OwnCloud lahko shranite zasebne slike, dokumente, koledar in stike, do katerih lahko dostopate od koderkoli in kadarkoli. Slike, ki jih posnamete se lahko takoj avtomatsko prenesejo na OwnCloud. Spletni vmesnik omogoča ogled skupne rabe in urejanje datotek skupaj z drugimi.

 

Z lastnim OwnCloudom lahko enostavno delite datoteke, dokumente, slike, ipd. ter jih delite s komerkoli želite.

 

 

OwnCloud se preprosto integrira z obstoječimi orodji in infrastrukturo podjetja, vključno z:

  • SharePoint:
  • Windows Network Drivers
  • S3, Swift, Ceph ali FTP.

 

OwnCloud uporabniki imajo dostop do celotnega paketa funkcij za skupno rabo datotek in lahko sodelujejo s svojega delovnega mesta, preko prenosnih računalnikov, tabličnih računalnikov in na svojih telefonih. Namestitev je hitra in enostavna, saj čarovniški vmesniki omogočajo integracijo OwnCloud z obstoječimi storitvami Active Directory, SharePoint, omrežnih pogonov Windows in drugih. OwnCloud se namesti v vašem podatkovnem skladišču, ki ga upravljate vi sami. Šifriranje zagotavlja varnost vaših datotek na strežniku in še vedno omogoča skupno rabo med uporabniki.  Požarni zid zagotavlja, da se izpolnjujejo pravila za odkrivanje vdorov, ki jih je določil skrbnik. Owncloud izkorišča vse razpoložljive in obstoječe dodatne zmogljivosti shranjevanja in upravljanja datotek, vključno z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo.

 

 

  DELJENJE DATOTEK od koderkoli, tudi kadar svojega prenosnika nimate s seboj. Datoteke lahko enostavno delite preko mobilnega telefona. Uporabniki imajo dostop do uporabniškega vmesnika iz katerega lahko dostopajo do datotek, ki jih potrebujejo, sinhronizirajo in delijo datoteke na katerikoli napravi, kadarkoli in kjerkoli. SINHRONIZACIJA datotek omogoča lažje sodelovanje, saj uporabnikom ni potrebno vedno znova in znova spraševati ali imajo na voljo najnovejšo različico. Neprekinjeno delovanje v ozadju aktivno spremlja vse spremembe datotek ter jih posodobi ob vsaki spremembi.
  SODELOVANJE IN UREJANJE DATOTEK, ki jih lahko ureja več uporabnikov hkrati. Sodelavci, ki urejajo enak dokument, lahko vidijo spremembe v realnem času. S tem se poveča produktivnosti, hkrati pa ohranja nadzor nad občutljivimi podatki podjetja. Ključne funkcije so:

–          Sodelovanje pri urejanju

–          Ogled in urejanje dokumentov, preglednic in predstavitev

–          Ohranitev postavitve in oblikovanja dokumentov

–          Dodajanje komentarjev in odgovorov

–          Zgodovina različic datotek

–          Celoten pogled zaslona

–          Podpora za vse spletne brskalnike

–          Povečanje produktivnosti

  SHRANJEVANJE PRILJUBLJENIH DATOTEK omogoča lažje iskanje dokumentov na katerih sodelujete in jih vsakodnevno uporabljate. INTEGRACIJA S SHAREPOINT-OM je pomembna, sploh, kadar je vodja skupine odsoten. SharePoint omogoča sodelovanje, ne omogoča pa preprostega dostopa, kadar je vodja na poti. Z OwnCloudom pa lahko vodja skupine dostopa do vseh datotek SharePointa preko vmesnika OwnCloud.
  UPRAVLAJNJE UPORABNIKOV, ogled obiskovalcev in razvrščanje po imenu ali priimku, zadnji prijavi ali celo lokaciji shranjevanja. Nove uporabnike je mogoče dodati s klikom na gumb ali preko e-pošte.   KOMENTIRANJE med urejanjem dokumentov v toku aktivnosti. Sprotni komentarji izboljšajo sodelovanje vsakodnevne poslovne dejavnosti.
  ISKALNIK omogoča iskanje dokumentov in datotek, ki temeljijo na vsebini vaših datotek in le ne imenih datotek.

 

VIDEO

 

MARKO KOPIČ

SISTEMSKE REŠITVE

(+386) 2 3003 564

Prijavite se na novice
Prijavite se

Novice