V podjetju Comtron se zavedamo pomembnosti obnovljive IT opreme in podpiramo krožno gospodarstvo

V podjetju Comtron smo mnenja, da so računalniki in telefoni v uporabi zelo kratek čas, kar je dolgoročno nevzdržno in nepotrebno. Tega se zavedamo in smo v ponudbi na spletni trgovini Akcija.si dodali v prodajo obnovljeno IT opremo. Gre za IT opremo, ki je bila obnovljena in je pripravljena na ponovno uporabo po zelo ugodni ceni. Izdelke najdete na naši spletni trgovini pod zavihkom računalništvo. V ponudbi so obnovljeni računalniki in računalniška oprema: HP Elite 8200 SFF i7, HP Elite 8200 SFF i5, HP Elite 8300 SFF i5,  in drugi po zelo ugodnih cenah, ki so pripravljeni na uporabo.

OBNOVLJENA IT oprema- model za pametnejšo IT porabo

V podjetju Comtron smo prepričani, da so računalniki, telefoni in drugi IT produkti lahko obnovljeni prav enako kot avtomobili, ladje ali kolesa. Za vsak računalnik, ki je obnovljen in pripravljen za ponovno uporabo lahko pripomore k zmanjšanju karbonskih emisij, ohrani naravne zemeljske surovine in gradi krožno gospodarstvo, kjer so surovine in produkti uporabljeni bolj učinkovito.

ZAKAJ JE BOLJŠE PONOVNA UPORABA KOT RECIKLIRANJE?

Analize so pokazale, da več kot polovica Švedskih podjetij in državnih agencij uničujejo ali shranijo računalnike, telefone in drugo IT opremo, kadar kupujejo nove produkte. Za zamenjavo opreme in nakup nove se odločajo kljub temu, da bi lahko bili vsi produkti ponovno uporabljeni in služili svoj namen še dolgo let. To je pokazala raziskava švedskega podjetja Inrego, izvedena z managerji v 200 podjetjih in državnih agencijah. Za boljšo predstavo so rezultat dnevne reciklaže računalnikov primerjali z največjo zgradbo na svetu, Burj Khalifa, kjer bi reciklirani računalniki, zloženi drug nad drugim dosegli enako višino. Če si znamo to velikost predstavljati vemo, da gre za ogromno količino smeti.

KROŽNO GOSPODARSTVO

Koncept krožnega gospodarstva je nastal kot odziv na pritisk rastočega gospodarstva in potrošnje omejenih virov in sposobnost okolja. Krožno gospodarstvo se zato usmerja v ponovno uporabo, popravila in recikliranje obstoječih materialov in izdelkov. Temelji na uporabi obnovljivih virov, opušča uporabo nevarnih kemikalij, znižuje porabo surovin ter skrbi za zmanjšanje nastanka odpadkov. Vsakemu odpadku bi morali dati priložnost, da postane nova surovina. Ponovna uporaba torej igra ključno vlogo pri ekonomiji v prihodnosti. To se specifično tiče prav IT in elektronike, kjer je potrošnja materiala pri njihovi izdelavi zelo velika.

Tega se v podjetju Comtron zavedamo in se tako pridružujemo osveščanju krožnega gospodarstva ter ga podpiramo s ponudbo obnovljenih PC v naši spletni trgovini Akcija.si. Ponudbo si lahko ogledate tukaj. 

Za več informacij nas kontaktirajte:

Tel: 02/ 30 03 503 ali info@akcija.si

0 1008